Rodinný život

Jsme časopis s tradicí

Rubriky:

Kámoš mobil – Měj přátelství v kapse

Author
Ondřej Kuběnka
Článek titulní obrázek
2023-07-03
Právě jste zavadili očima o druhý díl nové rubriky Kámoš mobil. Minule jsme se rozjížděli pozvolně – aplikace IDOS se k životu hodí, ale asi z vás profíky přes telefony neudělá. Dneska bychom mohli být o něco ambicióznější. Mohli bychom být víc cool!

Pokud bych to přeložil do méně eufemistické mluvy, měli byste se přiblížit nám – vašim dětem. Hned se na mě za takovou upřímnost nezlobte. Chválím přece vaše vlastní geny, které jen vyrostly v modernější době, takže jsou tím pádem nevyhnutelně lepší verzí vás samotných.

Tážete se, čím my mladí trávíme celé dny? Kromě samostudia, jedení zeleniny a tréninku etikety jsme pořád s kamarády! Ve škole, venku a také v kyberprostoru. Vy dospělí máte o něco víc starostí a o to méně času na své známé. Proto jsme tu ale zase my, abychom vás nenechali ve štychu.

Věřte, že existuje jedna dokonalá sociální síť. (Prosím zatím to neodsuzujte a čtěte dál.) Kde neexistují žádné filtry a zkrášlovací efekty. Kde fotku můžete nahrát maximálně jednou za den. A přesto můžete mít pocit, že jste se svými přáteli, protože víte, jak se přesně v tuto chvíli mají.

Protože co je nejvíc cool? Být přece svůj, ne?

Tip na aplikaci: BeReal.

K čemu? Mějte své přátele nebo třeba i svou rodinu po ruce, když se vám bude stýskat. Aplikace BeReal [bíríl] každý den pípne v náhodný čas (mezi 9:00 a 23:00) a vy můžete vyfotit, co zrovna děláte. Mobil vyfotí přední i zadní kameru. Ve stejný čas se upozornění ukáže i všem ostatním, a vy tak můžete zjistit, jak se ve stejnou chvíli mají vaši přátelé či blízcí.

Jak to funguje? Abyste viděli berealy ostatních, musíte nejdříve vyfotit ten svůj. Nemusíte se bát, že o bereal přijdete, když nemáte zrovna zapnutou wifi či data – aplikace vás vybídne k focení i později, až se k internetu připojíte. Strach nemějte ani z nepovedené fotky, protože fotit můžete na vícekrát. REGISTRACE je snadná: vyplníte jméno, datum narození (nemusíte skutečné!), telefonní číslo (přijde ověřovací kód do SMS) a přihlašovací jméno.

Triky Zkuste si to – za zkoušku přece nic nedáte!

  • Když přijde oznámení Time to BeReal (Čas na BeReal), máte po kliknutí na něj 2 minuty na vyfocení. Pokud to nestihnete, nic se neděje, fotit můžete znovu.

  • Je na vás, jestli při focení berealu začnete přední nebo zadní kamerou – mění se tlačítkem rotujících šipek vpravo dole.

  • K vyfocenému berealu můžete přidat i kratičký popisek – zmáčknutím Add a caption.

  • Ozvěte se svým přátelům a zareagujte na jejich fotky! Podržte dlouze smajlíka vpravo dole a vyfoťte svou reakci anebo si stisknutím smajlíka nastavte různé emoce a posílejte právě je.

  • U každého uživatele vidíte dvě fotky ze dvou kamer. Tu menší zvětšíte kliknutím na ni.

  • Prohlížejte si vaše staré berealy a vzpomínejte. Najdete je po kliknutí na své profilové kolečko vlevo nahoře, poté klik na spodní tlačítko View all my Memories.

  • Pokud si někdo uloží screenshot (snímek obrazovky) vaší fotky, ukáže se vám speciální ikonka s informací, kdo to byl.

  • BeReal je zatím jen v angličtině, ale níže najdete základní slovníček.

Základní slovníček Add Přidat ▪ Add a caption Přidat popisek ▪ Add a comment Přidat komentář ▪ Continue Pokračovat ▪ Delete Odstranit ▪ Discovery Objevování (cizích uživatelů) ▪ Invite Pozvat ▪ Late Pozdě ▪ My friends only Pouze moji přátelé (to uvidí) ▪ Reply Odpovědět ▪  Requests Žádosti (o přátelství) ▪ Retakes Opakované záběry ▪ Send Odeslat ▪ Suggestions Návrhy ▪ Time to BeReal Čas na BeReal ▪ View comment Zobrazit komentář ▪  Your Memories Vaše vzpomínky


Mohlo by vás také zajímat
Ado
rodinnyzivot.cz
Proglas
Noe
Donace